Producatorul de PVC Teraplast Bistrita (TRP) si-a majorat profitul net cu 19% anul trecut, pana la 19,47 milioane lei (5,29 milioane euro), pe fondul afacerilor in usoara crestere, in pofida deteriorarii progresive a economiei romanesti, a anuntat compania.
Teraplast raportase in 2007 un castig net de 16,32 milioane lei, conform NewsIn.

"Daca in primele noua luni din 2008 criza financiara internationala nu a avut efecte notabile asupra pietei romanesti, in ultimele trei luni ale anului precedent, situatia economiei romanesti s-a deteriorat progresiv, iar efectele crizei financiare internationale au inceput sa se simta si pe piata locala. In acest context, inca de anul trecut am demarat primele masuri anticriza, cu scopul de a reduce costurile, astfel incat compania sa dispuna de resursele necesare pentru proiectele aflate in desfasurare", a declarat Florin Urite, directorul general al Teraplast.

Cifra de afaceri a firmei a avansat in 2008 cu doar 5%, la 195,29 milioane lei (53,07 milioane euro), comparativ cu nivelul inregistrat in 2007, de 185,79 milioane lei.

Teraplast a atras anul trecut venituri totale de 210,62 milioane lei (57,23 milioane euro), cu 10% mai mari decat in 2007, in timp ce cheltuielile s-au majorat cu 9%, pana la 188,71 milioane lei (51,28 milioane euro). In 2007, compania a avut incasari de 191,28 milioane lei si costuri totale de 172,45 milioane lei.

Firma Teraplast face parte din grupul cu acelasi nume, care mai include subsidiarele Plastsistem si Politub. Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din Romania, Plastsistem produce panouri sandwich si structuri metalice pentru constructii comerciale si industriale, iar Politub produce tuburi din polietilena pentru retelele de gaz si apa.

Principala companie a grupului, Teraplast SA, este listata la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) sub simbolul TRP, iar potrivit ultimei cotatii, de 0,3050 lei, valoarea de piata a societatii se ridica la 90,85 milioane lei (21,18 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri