Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a anuntat ca se opune, "prin toate mijloacele legale", deciziei actionarului majoritar de la Azomures, Transworld Fertilizers Holding, privind incetarea activitatii productiei combinatului de ingrasaminte chimice pe o perioada nedeterminata si concedierea colectiva a angajatilor incepand din 24 august. AVAS este actionar minoritar, cu 7,69% din capitalul social al Azomures.
Conducerea AVAS este dispusa sa sustina, ca mediator, obtinerea, din partea patronatului si a sindicatului, a unui punct de vedere comun in privinta viitorului Azomures. Potrivit AVAS, patronatul respecta clauzele sociale incluse in contractul de privatizare semnat de catre FPS in data de 24.12.1997, care cuprindeau, printre altele, mentinerea locurilor de munca existente la data privatizarii pe o perioada de patru ani de la data semnarii contractului, aceasta fiind principala problema cu care se confrunta in prezent societatea. Azomures are acum 3.000 de angajati. Fuat Kalgay, presedintele si directorul executiv al combinatului, a aratat ca Azomures se mai confrunta, pe de o parte, cu pretul ridicat al metrului cub de gaz la nivel international coroborata cu scaderea pretului de vanzare a produsului finit, iar pe de alta parte, cu scaderea continua a pietei de desfacere interne. Conducerea AVAS isi exprima convingerea ca situatia din societate se va detensiona, avand in vedere declaratiile reprezentantului legal al patronatului Azomures privind intentia de a nu aplica decizia Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor pana la epuizarea completa a tuturor cailor de dialog. AGEA a hotarat, la inceputul lunii august, inchiderea unitatii, in situatia in care conjunctura economica o va impune, mai exact daca, urmare a majorarii pretului gazului metan, costurile de productie vor depasi pretul ingrasamintelor chimice pe piata externa. Sindicatele sunt de acord sa discute reorganizarea societatii, disponibilizari colective partiale cu plati compensatorii si acordarea cresterilor salariale solicitate pentru angajatii ramasi in combinat, dar si orice alt punct de vedere constructiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri