Compania de consultanta Pegas a inregistrat in 2008 afaceri de 1,2 milioane de euro, in avans cu 14% fata de 1,04 mil. euro, in 2007.
Potrivit lui Calin Sarchiz (foto), managing partner al companiei, 40% din venituri au provenit din consultanta in obtinerea de fonduri structurale, segment pe care Pegas va miza si anul acesta

Valoarea vanzarilor din proiectele de finantare contractate in 2008 este de aproximativ 1.8 milioane euro. „Veniturile din consultanta in obtinerea de fonduri pana la finele anului au fost de 480.000 euro, urmand sa creasca pe masura ce se vor primi raspunsuri la proiectele depuse in 2008”, a declarat, pentru Wall-Street, Calin Sarchiz.

El estimeaza si anul acesta o evolutie pozitiva a companiei Pegas asteptand totodata un avans al cifrei de afaceri pe 2009.

„Ne bazam pe doua argumente cand estimam cresterea cifrei de afaceri. In primul rand pe fondurile structurale, care sunt operationale/functionale incepand cu acest an si semnele se arata, de asemenea, pozitive, pe fondul faptului ca aproximativ 40% din cifra de afaceri Pegas are drept sursa aceasta directie. Si in al doilea rand, ne vom directiona atentia catre segmentele de piata mai putin afectate de criza”, a explicat Sarchiz.

In prezent, compania are in derulare, in paralel, aproximativ 200 de proiecte, pe ambele directii (standarde si fonduri), iar portofoliul insumeaza aproximativ 1.300 de clienti din toate domeniile de activitate.

In ceea ce priveste prioritatile pentru anul in curs ale companiei, programele de consultanta in vederea implementarii de standarde internationale, ISO 9001, standardul privind sistemul de management al calitatii ocupa primul loc. „Pe de alta parte, in privinta programelor de consultanta pentru accesarea fondurilor nerambursabile, serviciile de consultanta adresate autoritatilor publice sunt in fruntea preocuparilor noastre”, a adaugat Sarchiz.

Pegas a intrat pe domeniul consultantei in fonduri europene in martie 2007.

Compania este specializata in consultanta in management, oferind si consultanta in obtinerea de fonduri europene, instruire in domeniul sistemelor de management bazate pe standarde internationale, consultanta strategica pe baza conceptului Balanced ScoreCard si al automatizarii proceselor de afaceri.

Pegas este partener unic al Welcomeurope in Romania, cea mai importanta firma de consultanta si instruire din Franta in domeniul obtinerii de fonduri europene.

Infiintata in anul 2000, firma are in prezent sapte birouri regionale (Targu Mures, Bucuresti, Piatra Neamt, Craiova, Timisoara, Constanta, Baia Mare) si un numar de 52 de anagajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri