Disponibilizari la fabrica Rulmentii SA Barlad, pe fondul crizei

Conducerea fabricii Rulmenti SA Barlad, patronata de holdingul turc Kombassan, a anuntat ca este nevoita sa faca disponibilizari colective la sfarsitul lunii februarie, din cauza crizei economice, numarul salariatilor concediati urmand sa fie stabilit dupa discutii cu sindicatele.

Din cauza crizei economice, productia fabricii de rulmenti a scazut pana la 35%, potrivit NewsIn.

Directorul tehnic al societatii barladene, Corneliu Pricope, a precizat ca numarul persoanelor care urmeaza sa fie disponibilizate va fi decis in cursul acestei saptamani, in urma unor discutii cu sindicatele.

"Am redus inca de luna trecuta programul de lucru al tuturor salariatilor de la opt la sase ore pe zi, tocmai pentru ca angajatii sa nu fie concediati. Nivelul productiei a scazut considerabil si nu vom putea evita disponibilizarile. Urmeaza sa purtam o discutie cu sindicatele si vom stabili de comun acord cati salariati vor fi disponibilizati”, a precizat Corneliu Pricope.

Administratia fabricii solicita ajutorul Guvernului pentru a putea iesi din impas.

"Avem o serie de masuri care ne-ar putea ajuta sa depasim aceasta perioada de criza. Una dintre acestea ar fi asigurarea comenzilor catre firmele autohtone, din sectorul minier sau transporturi, care iau rulmenti din afara si totodata stoparea importurilor de pe piata chinezeasca, unde rulmentii sunt ieftini si de proasta calitate”, a declarat Pricope.

SC Rulmenti SA Barlad are aproximativ 3.000 de salariati.

Compania Rulmenti Barlad este detinuta de Kombassan Insaat Tarim Ve Sanayii Isletm, care controleaza 90,70% din capital. SIF Moldova detine 6% din totalul actiunilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri