Producatorul de componente pentru aeronave Turbomecanica Bucuresti (TBM) concediaza aproximativ 150 de angajati si reorganizeaza compartimentele de productie pentru a-si eficientiza activitatea, in contextul diminuarii numarului de comenzi, a informat compania.
"In cursul anului 2008, Turbomecanica s-a confruntat cu o serie de probleme deosebite care au afectat major rezultatele financiare ale companiei", se arata in comuncatul transmis de societate Bursei de Valori, citat de NewsIn.

"Aceste probleme au constat in principal in diminuarea comenzilor pentru reparatia motoarelor elicopterului Puma, a avionului Soim IAR 99 si a ansamblelor mecanice ale elicopterului Puma. De asemenea, am intampinat greutati in asimilarea unui impresionant numar de piese pentru clientii externi", se mai arata in comunicat.

In conditiile actuale, conducerea Turbomecanica se asteapta la un profit de circa 650.000 lei si intentioneaza sa stabilizeze productia in anii urmatori, prin cresterea eficientei si prin investitii in tehnologii performante, obtinand astfel o majorare constanta a veniturilor anuale.

Turbomecanica Bucuresti a raportat pierderi de 20,18 milioane lei (5,54 milioane euro) in primele noua luni ale anului trecut, dupa ce in perioada similara din 2007 obtinuse un profit net de 11,25 milioane lei.

Pierderile Turbomecanica vin pe fondul comprimarii la jumatate a cifrei de afaceri in intervalul ianuarie-septembrie 2008, pana la 33,36 milioane lei (9,16 milioane euro).

Turbomecanica are un capital social de 36,94 milioane lei, divizat in 369,44 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Principalii actionari ai societatii sunt Radu Viehmann, cu 25,92% din capital, si Dana Maria Ciorapciu, cu 15,16%.

Titlurile Turbomecanica se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul TBM. Ultima cotatie a titlurilor Turbomecanica a fost de 0,0593 lei, stabilita in sedinta BVB de luni, si confera societatii o capitalizare de 21,8 milioane lei (5,05 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri