In conditii de criza economica, lantul de restaurante Pizza Hut a incheiat anul precedent cu o cifra de afaceri in crestere cu 11% fata de 2007.

Cele 11 procente in plus fata de anul anul 2007 se datoreaza atat cresterii cifrei de afaceri a restaurantelor existente, cat si deschiderii in 2008 a doua noi locatii, in Centrul Comercial Baneasa Shopping City si restaurantul deschis in Liberty Center.

Compania care detine franciza Pizza Hut pentru Romania, American Restaurant System, opereaza in prezent 13 restaurante Pizza Hut, dintre care sase in Bucuresti, doua in Constanta, doua in Cluj si cate o locatie in Timisoara, Iasi, Bacau.

Citeste si:

Pe parcursul anului 2008, in cele 13 restaurante din Romania s-au realizat aproximativ un milion de tranzactii, restaurantul Pizza Hut Dorobanti inregistrand aproximativ 200.000 de tranzactii anuale.

In functie de amplasare si locatie, investitia medie intr-un restaurant Pizza Hut variaza intre 500.000 si un milion de euro, suma care include amenajarea, echipamentul, uniformele si pregatirea angajatilor.

In Romania, Pizza Hut opereaza sub contract de franciza prin care licenta este acordata companiei S.C. American Restaurant System S.A. Intrarea Pizza Hut pe piata Romaneasca a avut loc in 1994.