Rompetrol Petrochemicals, divizia de petrochimie a Grupului Rompetrol, va reporni de vineri, 20 februarie, instalatia de polietilena de inalta densitate (HDPE), dupa reluarea de la 1 februarie a productiei de polietilena de joasa densitate (LDPE).
“Cu sprijinul grupului Rompetrol si a actionarilor sai, Rompetrol Petrochemicals a reusit sa reporneasca cele doua instalatii de LDPE si HDPE, inchise temporar in luna decembrie ca urmare a constrangerii pietelor de profil. Productia de polimeri a companiei va reveni de vineri la normal, restul personalului trimis in somaj tehnic urmand sa fie rechemat pentru reluarea activitatilor”, declara Dumitru Niculi, director general al Rompetrol Petrochemicals.

Grupul Rompetrol va reevalua in perioada urmatoare situatia economico-financiara a Rompetrol Petrochemicals in acord cu evolutia pietelor de profil si va sustine adoptarea unor masuri precum dezvoltarea de noi rute de distributie, consolidarea relatiilor cu partenerii traditionali, dar si continuarea programului de monitorizare/reducere a costurilor.

Pe fondul influentelor crizei economice pe plan intern si international, Rompetrol Petrochemicals a decis la finele lunii noiembrie reducerea cu aproximativ 55% a fabricarii de polimeri, prin inchiderea temporara a instalatiilor de LDPE si HDPE, masura fiind necesara atat pentru reechilibrarea productiei in acord cu cererea scazuta de polimeri, cat si pentru evitarea cresterii stocurilor. Personalul aferent celor doua instalatii, aproximativ 24% din totalul angajatilor companiei, a fost trimis in somaj tehnic, conform Contractului Colectiv de Munca.

Instalatiile de polietilene de joasa si inalta densitate au o capacitate nominala de 60.000 de tone/an si au intrat in conservare in 1996 ca urmare a lipsei de materie prima – etilena. Pentru modernizarea si repornirea acestora, dar si pentru construirea unui terminal marin de gaze lichefiate, Rompetrol Petrochemicals a alocat peste 30 milioane USD in 2006 (LDPE) si peste 14,5 milioane de dolari in 2007 (HDPE).

In prezent, compania are un numar de 531 de angajati si este singurul producator intern de polipropilena si polietilena. Rompetrol Petrochemicals a inregistrat anul trecut o crestere cu 36% a cifrei de afaceri (aproximativ 360 milioane de dolari) si cu 26% a vanzarilor de produse petrochimice (234.000 tone), profitul operational (EBITDA) fiind direct influentat atat de conditiile de piata nefavorabile, cat si de costurile de productie ridicate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri