Piata de foraj petrolier va scadea simtitor in acest an, chiar pana la 50% fata de anul trecut, pe fondul crizei economice si a scaderii pretului barilului de petrol, potrivit reprezentantilor companiilor din domeniu.

"Piata de foraj petrolier va scadea simtitor in acest an, pe fondul crizei economice. Atat timp cat pretul barilului de petrol e sub 50 dolari, lucrurile nu stau foarte bine pentru noi. Sansele de revenire sunt foarte slabe. Si nu doar pentru noi, ci pentru toate companiile. La peste 50 dolari/barilul de petrol, se echilibreaza piata, iar la 70 de dolari, deja companiile din domeniu incep sa investeasca", a declarat Grigore Patrascu, director de marketing la Uztel, citat de NewsIn.

La randul sau, directorul general al Drillmec, Paolo Alfieri, a declarat ca in ultimele luni potentialul de foraj a scazut mult.

"In ultimele doua-trei luni, potentialul de foraj a scazut foarte mult. Noi, cei din domeniu, estimam ca piata de foraj petrolier ar putea scadea in 2009 chiar pana la 50% fata de 2008, din cauza pretului titeiului. Pentru Romania, un pret de 60-70 dolari pentru barilul de titei ar fi ok", a declarat Paolo Alfieri.

"Daca in ultimii doi ani si jumatate am vandut zece instalatii, pentru acest an asteptam sa vindem doua-trei instalatii", Potrivit acestuia, in 2008, Drillmec a avut o cifra de afaceri de 65-70 milioane euro, pentru Romania si Ungaria, iar pentru 2009 estimam o cifra de afaceri de 20-22 milioane euro, pentru aceeasi zona", a explicat directorul general al Drillmec.

Drillmec este o compania care construieste si distribuie instalatii de foraj si este membra a grupului Trevi din Italia.

Uztel este o companie producatoare de echipament pentru foraj petrolier, cu sediul la Ploiesti. Compania este listata la categoria II a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), cu simbolul UZT.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Vor creste preturile la benzina dupa atacurile din Arabia Saudita?