"Piata de foraj petrolier va scadea simtitor in acest an, pe fondul crizei economice. Atat timp cat pretul barilului de petrol e sub 50 dolari, lucrurile nu stau foarte bine pentru noi. Sansele de revenire sunt foarte slabe. Si nu doar pentru noi, ci pentru toate companiile. La peste 50 dolari/barilul de petrol, se echilibreaza piata, iar la 70 de dolari, deja companiile din domeniu incep sa investeasca", a declarat Grigore Patrascu, director de marketing la Uztel, citat de NewsIn.

La randul sau, directorul general al Drillmec, Paolo Alfieri, a declarat ca in ultimele luni potentialul de foraj a scazut mult.

"In ultimele doua-trei luni, potentialul de foraj a scazut foarte mult. Noi, cei din domeniu, estimam ca piata de foraj petrolier ar putea scadea in 2009 chiar pana la 50% fata de 2008, din cauza pretului titeiului. Pentru Romania, un pret de 60-70 dolari pentru barilul de titei ar fi ok", a declarat Paolo Alfieri.

"Daca in ultimii doi ani si jumatate am vandut zece instalatii, pentru acest an asteptam sa vindem doua-trei instalatii", Potrivit acestuia, in 2008, Drillmec a avut o cifra de afaceri de 65-70 milioane euro, pentru Romania si Ungaria, iar pentru 2009 estimam o cifra de afaceri de 20-22 milioane euro, pentru aceeasi zona", a explicat directorul general al Drillmec.

Drillmec este o compania care construieste si distribuie instalatii de foraj si este membra a grupului Trevi din Italia.

Uztel este o companie producatoare de echipament pentru foraj petrolier, cu sediul la Ploiesti. Compania este listata la categoria II a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), cu simbolul UZT.