Piata mondiala a produselor ecologice, 46 mld. dolari in 2008

Piata mondiala a produselor ecologice a crescut cu circa 11%, in 2008, fata de anul precedent, la peste 46 miliarde de dolari, datorita cresterii interesului pentru mediul inconjurator si pentru sanatate al consumatorilor din tarile dezvoltate.
"Piata mondiala a produselor ecologice s-a dezvoltat intr-un ritm sustinut urcand de la 13 miliarde de dolari in 1998, la 33 de miliarde de dolari in 2005. In anul 2008 piata mondiala a produselor ecologice a crescut cu circa cinci miliarde de dolari si a ajuns la o valoare globala de peste 46 miliarde de dolari, datorita cresterii interesului pentru mediul inconjurator si pentru sanatate al consumatorilor din tarile dezvoltate", se explica in comunicatul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), citat de NewsIn.

Totodata, in comunicat se mai arata ca, in perioada 19-22 februarie 2009, Romania a participat pentru a treia oara la Targul International de produse agroalimentare ecologice BioFach 2009, de la Nurenberg, cu 12 firme romanesti.Potrivit datelor furnizate de minister, Romania a participat la manifestare cu un pavilion de 110 m.p, organizat cu spijinul Ministerului Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri (MIMMCMA), in colaborare cu Federatia Nationala pentru Agricultura Ecologica.

Firmele romanesti au prezentat, in premiera, produse procesate din samanta de canepa, din soia si din carne de melc. De asemenea, la targ, au fost expuse produse ecologice precum cereale, oleaginoase si proteice, miere, produse apicole (polen, propolis, laptisor de matca), precum si fructe, ciuperci de padure congelate, plante medicinale, ceaiuri, fructe uscate, faina, paste.

"Pentru promovarea Romaniei si produsele ecologice romanesti, pe durata desfasurarii targului specialistii MAPDR si ai MIMMCMA au oferit informatii vizitatorilor, insotite de pliante, ghiduri, harti, prospecte, precum si CD-uri referitoare la activitatea firmelor participante", se arata in comunicat.

Expozitia internationala BioFach a cuprins standuri din 78 de tari. Si-au expus produsele un numar de 3000 de firme, cele mai reprezentative tari participante fiind Germania (935 firme), Italia (392 firme), Spania (204 firme), Franta (176 firme) si Austria (111 firme) si a atras un numar de 50.000 de vizitatori pe durata desfasurarii.

Participarea Romaniei la BioFach 2009 a fost inclusa in Programul pentru participarea agentilor economici la targuri si expozitii internationale, cu sprijin de la bugetul de stat, coordonat de Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale si constituie una din masurile de sprijin cuprinse in Strategia nationala de export cu componenta pentru produse ecologice elaborata de Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de afaceri, in colaborare cu Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, se mai arata in comunicat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri