Afacerile producatorului de ferestre si usi Suki au scazut in 2008 la jumatate comparativ cu anul anterior, pana la 8,5 milioane lei, ca urmare a restrangerii activitatii si inchiderii unor puncte de lucru din tara, a declarat directorul general al companiei, Gelmar Savulescu.
Anul trecut, Suki Group a exportat tamplarie PVC catre firme din Italia, aceste vanzari reprezentand sub 2% din cifra de afaceri totala a companiei.

"Criza financiara se resimte mai ales pe piata constructiilor imobiliare, lucru de care suntem afectati in mod direct. Obiectivul principal ce se doreste a fi atins este realizarea unei productivitati de circa 100.000 de euro/angajat. (...) In acest moment avem in derulare investitii intr-o noua hala de productie, situata in comuna Moara Vlasiei, judetul Ilfov", a declarat, pentru NewsIn, Gelmar Savulescu.

Producatorul de ferestre si usi din tamplarie PVC si aluminiu Suki Group are o singura unitate de productie in comuna Moara Vlasiei, judetul Ilfov, capacitate anuala de productie de PVC fiind de circa 100.000 de metri patrati.

In prezent, Suki Group are 40 de angajati, dintre care 16 cu studii superioare, si nu are in plan in acest an marirea personalului. Compania are relatii comerciale cu circa 20 de distribuitori. Potrivit Ministerului Finantelor Publice, Suki Group a inregistrat in 2007 afaceri de 19.738.480 lei si avea un numar mediu de 105 angajati.

Potrivit Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT), piata locala de tamplarie termoizolanta a avut in 2008 o valoare de circa 850 milioane de euro, cu 17,6% mai mica decat in anul anterior, cand a inregistrat un miliard de euro. In ceea ce priveste estimarile privind evolutia din 2009 a acestei piete, presedintele PPTT, Valentin Petrescu, a declarat pentru NewsIn ca vom asista in prima parte a acestui an la o scadere importanta fata de 2008, de 30-40%, insa pentru a doua parte a anului sunt factori care pot contribui la o relansare a activitatii.

Pe piata locala activeaza in prezent circa 6.000 de producatori de tamplarie, iar aici intra si atelierele marilor unitati de constructii.

Avand in vedere ca activitatea de productie si montaj de tamplarie termoizolanta este sezoniera si forta de munca angrenata in aceasta activitate este variabila in cazul firmelor mici, se estimeaza un numar de 30.000 de angajati in acest sector.

Printre principalele companii care activeaza in Romania pe acest sector se numara Gealan, Lipoplast, Rehau Polymer, VEKA, Teraplast Bistrita, Suki, Profine, Far Est, Amvic Ferestre, Schonline.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri