Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) va disponibiliza in acest an 400-500 de persoane, din cauza ca cererea de carbune a scazut cu un milion tone carbune fata de 2008, a declarat directorul general al SNLO, Daniel Burlan.

"Estimam ca 400-500 de persoane vor fi disponibilizate din cadrul companiei, din cauza ca cererea de carbune pentru acest an este cu un milion tone carbune mai mica fata de 2008 si cu doua milioane tone mai mica fata de anul 2007. Programul de restructurare ii vizeaza pe cei care indeplinesc conditiile de pensionare si pensionare anticipata, adica vreo 240 angajati. Apoi, activitatea din subteran se va restrange, si unii vor refuza sa fie redistribuiti la activitatea de cariera si vor demisiona, iar circa 100 de persoane vor pleca din propria initiativa, dupa cum ne-au spus", a explicat Daniel Burlan pentru NewsIn.

Anul trecut, SNLO a produs 18 milioane tone carbune, iar pentru 2009 estimeaza o productie de 16,8 milioane tone, a mai spus Burlan.

Compania are in prezent 8.900 angajati, din care 1.340 lucreaza la activitatea din subteran.

"Acum, la activitatea de subteran, se lucreaza la trei sectoare: Plastina, Lupoaica si Zegujani. Aici vrem sa ramana maxim 900 de angajati, din cei 1.340", a precizat directorul general al SNLO.

SNLO se afla in subordinea Ministerului Economiei si are ca obiect principal de activitate extragerea si comercializarea lignitului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si