Mol Romania a raportat in 2008 o cifra de afaceri in crestere cu 11%, de aproximativ 590 milioane euro, raportand un profit de 12 milioane de euro.
Vanzarile de carburant ale companiei (exprimate in litri) au avansat in 2008 cu 2% fata de anul precedent.

Investitiile realizate de MOL Romania in 2008 pentru dezvoltarea retelei au crescut cu aproape 30% comparativ cu anul 2007.

"Anul trecut, Mol Romania a fost prima companie care a hotarat sa ofere doar carburanti de calitate superioara, prin retragerea de pe piata a benzinei cu plumb, incepand cu 1 aprilie. Mai mult, am demarat un plan ambitios si durabil de dezvoltare a retelei. Am inaugurat 9 benzinarii noi, amplasate in zone cu trafic intens. De asemenea, am continuat implementarea programelor noastre de CSR pentru al treilea an consecutiv, initiative care au depasit in 2008 suma de 110.000 de euro. Pornind de la investitiile majore si respectarea unui plan de eficientizare si reducere a costurilor, am asigurat un profit de aproape 12 milioane de euro", a declarat directorul general al Mol Romania, Zsolt Szalay (foto).

Cresterea cifrei de afaceri a companiei s-a datorat in principal contributiei diviziilor de retail si carduri, dar si altor segmente de afaceri ale companiei: wholsale (divizia de vanzari engros), petchem (divizia de produse petrochimice) si lubrifianti.

Imbunatatirea gestionarii produselor disponibile in magazinele noastre din benzinarii a avut o importanta contributie la cresterea cifrei de afaceri, nivelul vanzarilor de shop fiind cu 6% mai mare (exprimate in euro), fata de 2007.

In ceea ce privinta planurilor pentru 2009, compania a anuntat ca se va concentra pe extinderea investitiilor in dezvoltarea retelei, prin modernizarea benzinariilor existente, precum si imbunatatirea si extinderea serviciilor pe care le oferim.

"Am finalizat o analiza detaliata a tuturor benzinariilor noastre si am hotarat sa nu reducem activitatea sau sa vindem din unitati" a informat reprezentantul MOL Romania.

Mol Romania este parte a grupului Mol, cea mai importanta companie integrata de petrol si gaze din Europa Centrala si de Est, cu sediul central la Budapesta. Compania isi desfasoara activitatea in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si tarile CSI. Mol detine trei rafinarii de mare complexitate in Ungaria, Slovacia si Italia. In Romania, MOL detine 132 benzinarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri