Combinatul ArcelorMittal Hunedoara a deschis, de la 1 martie, liste pentru disponibilizari voluntare si pentru filialele sale, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit directorului general al ArcelorMittal Hunedoara, Remus Patan, in cele trei filiale ale combinatului - Mecanicasider, Electrosid si Constructsid - unde s-au deschis listele pentru disponibilizari voluntare, sunt angajati 231 de oameni.

Lista va fi deschisa incepand cu 1 martie si pana pe 13 martie 2009.

„Salariatii care se inscriu pe lista de disponibilizari vor primi plati compensatorii in functie de vechimea in munca. Astfel, pentru un salariat care are o vechime in munca pana la 5 ani, se va achita suma de 10.000 de lei, intre 5 si 10 ani vechime in munca, 25.000 de lei, intre 10 si 15 ani vechime in munca, 25.000 de lei, si tot asa pana la cei cu vechime in munca de peste 30 de ani. Plata sumelor totale nete va fi efectuata de catre ArcelorMittal Hunedoara prin transfer bancar, in termen de 10 zile lucratoare de la data incetarii contractului individual de munca. Societatea va acorda lunar - timp de 6, 9, 12, 15, 18 si 24 de luni- salariu brut individual realizat in luna anterioara plecarii, din care se vor scadea contributiile individuale datorare. Suma neta ramasa va fi platita prin transfer bancar pana la data de 20 a lunii urmatoare fata de luna pentu care se face plata”, a declarat directorul Remus Patan, potrivit NewsIn.

ArcelorMittal Huneoara va incheia pentru si in numele fiecarui angajat care se inscrie pe aceasta lista cate un contract de asigurari sociale si de sanatate.

De asemenea, salariatii care vor dovedi, cu documente medicale, ca sufera de boli grave si incurabile, vor beneficia pentu acoperirea unei parti din cheltuielile de tratamente de ajutor banesc in valoare de 5.000 de lei.

In combinatul siderurgic de la Hunedoara mai lucreaza aproximativ 1.200 de salariati, dintre care, pana in prezent, s-au inscris pe lista de disponibilizari 330. Lista mai este deschisa pana in aprilie 2009.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si