ArcelorMittal Galati: Concedierile la cerere ajung la 1.100

Inca 200 de siderurgisti din combinatul ArcelorMittal Galati au primit acceptul administratiei companiei de a parasi unitatea in schimbul recompenselor banesti, numarul concedierilor la cerere ajungand la 1.100 de la 1 ianuarie.
"Cu data de 1 martie, renunta la locul de munca 200 de salariati ai combinatului. Numarul a fost confirmat de administratie", a declarat, luni, presedintele sindicatului Solidaritatea de pe platforma ArcelorMittal Galati, Gheorghe Tiber. Potrivit aceleiasi surse, numarul angajatilor autodisponibilizati de la 1 ianuarie 2009 ajunge astfel la 1.100.

Plecarea din combinat se face la cerere. Ultima zi de depunere a cererilor de concediere este 31 martie. Fiecare solicitare, impreuna cu dosarul tituarului, este analizata de o comisie infiintata la nivelul managementului companiei. Au prioritate la plecare salariatii aflati in pragul pensionarii si cei bolnavi. Angajatii a caror cerere de concediere este aprobata de patronat pleaca acasa cu bonificatii consistente: plati compensatorii cuprinse intre 10.000 si 25.000 de lei, la care se adauga sase pana la 24 de salarii lunare, plus un ajutor de 5.000 de lei pentru bolnavii cronic. Plecarea din combinat se face in zilele de 1 si 15 ale fiecarei luni, conform programului stabilit de companie pentru schema curenta de plecari voluntare.

Pana la sfarsitul anului 2008, in combinatul siderurgic galatean lucrau aproximativ 13.600 de angajati, iar patronatul spera sa ajunga la 10.000 de salariati pana in 2012. Tot pana in 2012, in combinat se va derula un program structurat de reorganizare a activitatii, care vizeaza toate sectoarele - de la aprovizionare pana la protectia muncii si a mediului - si care are drept obiective reducerea pierderilor si a costurilor, cresterea productivitatii si atingerea nivelului de zero accidente de munca. Prognozele pentru intervalul 2009-2012 indica o productie anuala maxima de 3 milioane de tone de otel, la Galati, au declarat, pentru NewsIn, surse apropiate managementului companiei.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand 330.000 de angajati in peste 60 de tari. In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri