"Negociem o fuziune cu alte doua companii de profil pe zona serviciilor financiare. Daca nu vom finaliza mariajul in 2009, nu se va mai intampla deloc", a mai spus Stancescu.

Seful Riff Holding nu a dorit sa nominalizeze cele doua companii, insa a precizat ca veniturile cumulate ale firmelor vizate se ridica la doua milioane de euro. “Ne-am blocat in punctul de impartire a partilor sociale. Este esential sa fuzionam acum. Daca am ajuns in Top 10 doar dupa zece ani, va mai trece inca un deceniu pentru a urca pe locul cinci, inaintea BDO Conti”, declara Stancescu.

Compania de audit si consultanta BDO Conti Audit Romania, parte a retelei de profil la nivel global, BDO International, ocupa locul cinci pe piata de consultanta financiara din Romania, imediat in urma din "careului de asi" din serviciile profesionale - PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst & Young si Deloitte.

Compania de consultanta Mazars Romania, specializata pe taxe si audit ocupa locul sase in topul de specialitate.

Riff Holding International a anuntat deschiderea unei noi linii de business, dedicata consultantei juridice pentru afaceri, printr-un parteneriat cu casa de avocatura Deli&Hliboceanu.

Potrivit presedintelui Riff Holding International, Marius Stancescu, in contextul economic actual multe companii de pe piata romaneasca vor fi nevoite sa-si restructureze afacerile sau sa se reorganizeze. "Vom incepe sa inregistram insolvente din partea unor companii solvabile", a spus Marius Stancescu.

Astfel, acest parteneriat va permite Riff sa ofere servicii de consultanta juridica, atat clientilor din protofoliu, dar si din exterior, in materia insolventei si a reorganizarii judiciare, recuperarea de creante sau fuziuni si achizitii.

"Fuziunile vor incepe sa reprezinte o solutie pentru traversarea acestei perioade dificile. Segmentul de fuziuni si achizitii reprezinta o metoda de a reduce costurile", a mai spus presedintele Riff Holding International.

La inceputul lunii februarie Riff Holding International a devenit intermediar de tranzactii pe piata de fuziuni si achizitii prin preluarea francizei Sunbelt, prin intermediul careia estimeaza tranzactii cu valori cuprinse intre 10 si 50 milioane euro.

Citeste si:

Piata serviciilor de consultanta financiara va creste, in special pe zona de servicii financiare specializate si foarte specializate, a declarat Marius Stancescu.

"Ne asteptam la cresteri pe zona de consultanta si audit, mai ales pe zona serviciilor financiare specializate si foarte specializate", a spus presedintele Riff Holding International.

Potrivit acestuia, au inceput sa aiba probleme companiile de servicii, care incaseaza din ce in ce mai greu, companiile din industrii, precum si cele cu activitati in zona de importuri si distributie. "Firme care acum 2 - 3 ani inregistrau milioane de euro profit, in numai 3 - 4 luni au scaderi ale vanzarilor de cel putin 30%", a spus Marius Stancescu.

El a mai spus ca pentru acest an estimeaza o crestere de 30 - 35% pentru serviciile de consultanta financiara oferite de Riff Holding International.

Pentru 2008, cifra de afaceri a companiei pe segmentul de servicii financiare a fost de peste 1,5 milioane de euro. Per total, Riff a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de patru milioane de euro.

In 2007, Riff s-a afiliat retelei Moore Stephens International, una dintre cele mai mari retele de audit, consultanta si contabilitate din lume, operand sub asocierea de branduri Moore Stephens Riff.

Riff Holding International este, potrivit propriilor estimari, in topul primelor zece companii din Romania in privinta ofertei de servicii de audit, contabilitate si consultanta fiscala.

Riff este prima companie romaneasca de profil al carei brand a constituit subiect de franciza, incepand cu anul 2005.