Compania intentioneaza sa deschida trei sau patru magazine in SUA, folosind francizori israelieni, si a anuntat ca investitiile totale vor fi in valoare de 800.000 dolari, conform NewsIn.

Totodata, in Romania, doua magazine sunt asteptate pentru a fi deschide intr-o prima etapa, investitia initiala fiind de 400.000 dolari. Potrivit companiei, primul magazin urmeaza a fi lansat in la sfarsitul anului 2009.

Proprietarul lantului de magazine Enter, Oded Peer, a confirmat interesul pentru cele doua piete. Peer sustine ca a purtat discutii in Romania cu un om de afaceri local, care este si francizor pentru FOX si Laline, si care s-a aratat interesat pentru deschiderea primelor doua magazine in afara Bucurestiului.

Citeste si:

"Suntem interesati de a realiza un lant de magazine in tarile in care vom intra, pentru ca daca vom deschide doar un magazin este nerentabil. Deci, afacerile noastre de peste hotare vor fi gestionate de francizori", a declarat Peer.

Cu doi ani in urma, Peer a fost pe cale de a mai deschide un magazin in cadrul Elbit Imaging Mall din Praga, dar s-a razgandit in ultimul moment. "Am planificat deschiderea magazinului de la Praga fara francizor. Primisem deja trei containere cu marfa si, in ultimul moment, m-am razgindit. Am avut optiunea de reziliere a contractului de inchiriere", a spus acesta.

"Am vazut ca mari companii, precum Castro si Fox, au platit un pret greu pentru deschiderea de magazine in Europa. Mi-am dat seama ca din punct de vedere operational ar fi o problema daca nu am avea un franicizor, asa ca am ales sa ne concentram pe reteaua din Israel", a conchis proprietarul lantului de magazine Enter.