Primarul Din Pecica, Petru Antal, a declarat ca fabrica apartine societatii „Helvetica Milk“ si a fost realizata in zona industriala a orasului, fiind una dintre cele mai moderne unitati de profil din vestul tarii.

„Investitia se ridica la peste patru milioane de lei si este una dintre cele mai moderne fabrici de lactate din vestul tarii. Noi ne putem mandri si cu alte investitii, dar aceasta este cea mai noua. In aceasta fabrica vor lucra peste 20 de cetateni ai orasului Pecica. Investitiile in zona industriala vor continua, iar odata cu acestea vor fi noi locuri de munca“, a declarat Petru Antal.

Adrian Voinitki, director adjunct al SC Helvetica Milk, a sustinut ca fabrica de la Pecica este dotata cu echipamente moderne cu grad ridicat de automatizare.

„Helvetica Milk“ a luat fiinta in anul 1994 prin asocierea S.C. Helvetika SRL cu investitori autohtoni. Punctul initial de lucru a fost in Pecica, unde se gaseste fabrica pentru industrializarea laptelui. Finantarea investitiei initiale, din 1994, s-a realizat din bani proprii si un credit bancar.

La inceput productia era axata pe fabricarea laptelui de consum pasteurizat si normalizat la un procent de grasime de 2,5 la suta, frisca proaspata si smantana fermentata, ambele livrate vrac pentru restaurante si cofetarii.

Dupa rambursarea creditului s-au facut unele investitii care au dus la diversificarea productiei, astfel incat in prezent programul de fabricatie cuprinde produse acidofile (iaurt, sana, lapte batut), lapte de consum, branzeturi (telemea, branza proaspata), smantana fermentata, frisca proaspata.