Piata berii din Romania a inregistrat o crestere de 4,1% in 2008, vanzarile ajungand la 20,2 milioane de hectolitri de bere, a declarat presedintele Asociatiei Berarii Romaniei, Shachar Shaine

"In 2008, piata berii a avut un trend ascendent, Romania intrand in top 10 al tarilor din Europa cu o productie de peste 20 milioane de hectolitri. Pentru 2009, estimam ca vanzarile de bere vor creste, dar intr-un ritm mai lent", a declarat, citat de NewsIn, Shachar Shaine.

In ceea ce priveste consumul pe tipuri de ambalaje, 46% dintre romanii au preferat ambalajul de plastic (PETURI) si doar 13% berea la cutie. Anul trecut un roman a consumat in medie 93 de litri de bere, cu patru litri mai mult decat in 2007, a spus Shachar Shaine.

De asemenea, aproximativ 97% din consumul de bere din Romania vine din productia locala. Astfel, importurile de pe piata romaneasca de bere reprezinta sub 2,5%, au declarat in cadrul conferintei de presa oficialii asociatiei.

Reprezentantii asociatiei au mai declarat ca prin ajutorul celor 6.700 de angajati directi asociatia a contribuit cu 272 milioane de euro la bugetul de stat, anul trecut.

Asociatia Berarii Romaniei a fost fondata in 2004 si are in prezent cinci membri acoperind peste 80% din industria berii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Berea fara alcool si berea la sticla, tot mai preferate de romani