Piata serviciilor medicale private din Capitala a crescut anul trecut cu 70%, pana la 68,1 milioane euro, in timp ce piata abonamentelor la clinicile private a ajuns anul trecut la 36 milioane euro, in crestere cu 33%, potrivit unui studiu realizat de Mednet in parteneriat cu publicatia Media Xprimm.
In 2007, piata serviciillor medicale a fost de 39,9 milioane euro, iar cea a abonamentelor la clinicile private de 27 milioane euro. Pentru calcularea pietei totale a abonamentelor a fost utilizat un pret mediu per abonament de 15 euro.

Studiul a fost realizat anul trecut si au participat 800 respondenti din Bucuresti si 803 de persoane din orase cu mai mult de 100.000 de locuitori.

Aproape trei sferturi (74,2%) dintre cei intervievati au mentionat ca firma la care lucreaza le plateste abonamentul pentru servicii medicale private, iar 19,6% dintre persoanele chestionate au spus ca isi platesc singuri abonamentele.

Studiul mai releva faptul ca 12,9% dintre bucuresteni si numai 7,6% dintre persoanele chestionate din provincie intentionau anul trecut sa incheie asigurari medicale private. Pretul mediu pe care o persoana este dispusa sa-l plateasca pentru asigurare este de 70,87 lei in Bucuresti si de 84,89 lei in provincie.

Bucurestenii sunt dispusi sa plateasca 106,75 lei lunar pentru un abonament la o clinica privata, in timp ce persoanele din provincie ar plati lunar 91,28 lei.

Mednet Marketing Research Center este membru al Esomar (The World Association for Research Professionals) si Sorma (Societatea Romana de Marketing si Cercetarea Opiniei Publice).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Caravana cu Medici ofera servicii medicale gratuite in alte patru sate