Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva a incasat sapte milioane de euro din exportul de fructe si din actiuni vanatoresti, in anul 2008, a declarat Gheorghe Mohanu, director in cadrul Romsilva.
Romsilva a livrat la export 3.100 de tone de fructe de padure, in valoare de 3,5 milioane de euro, potrivit lui Mohanu, citat de NewsIn.

Cele mai solicitate fructe de padure la export au fost afinele negre si rosii, zmeura, murele, catina, macesele si porumbele, iar principalele tari in care s-a exportat au fost Germania, Austria, Franta si Olanda.

De asemenea, conform lui Mohanu, Romsilva a incasat anul trecut, din actiuni vanatoresti, aproape 3,5 milioane de euro.

In plus, Regia Nationala a Padurilor a atras venituri din exportul a 23.500 de metrii cubi de cherestea, din care 90% au fost livrate pe relatia Egipt, iar restul pe relatia China, precum si din livrarea in Italia a 2.650 de iepuri (vanat viu).

Gheorghe Mohanu a adaugat ca estimeaza pentru 2009 o majorare a exporturilor. Astfel, se asteapta ca RNP sa livreze circa 6.750 de tone de fructe de padure, 25.000 de metrii cubi de cherestea si 3.000 de bucati de fazani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si