Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, care exclude vanzarile de autovehicule si motociclete, a fost in ianuarie cu 0,9% mai mica decat in luna similara din 2008, ca urmare a scaderii cu aproape o zecime a vanzarilor de carburanti.


Astfel, scaderea de 8,8% inregistrata in prima luna a acestui an in comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a fost compensata doar partial de cresterea vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,6%) si a vanzarilor de produse nealimentare (+3,6%) fata de ianuarie 2008.

In ianuarie, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor s-a diminuat cu 26% fata de prima luna a anului trecut, pe fondul scaderii cu mai mult de o treime (33,3%) a vanzarilor de autovehicule.

Afacerile din servicii de piata prestate populatiei s-au micsorat in ianuarie cu 2,8% fata de prima luna din 2008, pe fondul unor scaderi importante, cu 24%, in activitatea de spalare si curatare a articolelor textile si a produselor din blana si a reducerii cu o cincime (20,1%) a activitatii agentiilor turistice si tour-operatorilor.

Comparativ cu luna precedenta, afacerile din comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, au crescut in ianuarie cu 13,3%.

Volumul cifrei de afaceri din vanzarile de produse nealimentare a sporit cu 13,4%, iar vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au fost cu 11,1% mai mari ca in decembrie 2008. In schimb, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a scazut cu 3,3%.

Afacerile din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor au urcat usor (+0,4%) in ianuarie fata de decembrie.

Serviciile de piata prestate populatiei au crescut cel mai mult in ianuarie fata de luna precedenta, cifra de afaceri urcand cu 20,3%, in special ca urmare a majorarii puternice a activitatii in sectorul de coafura si infrumusetare (+39,5%) si a agentiilor turistice si tour-operatorilor (+29%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Pozdarie, Hervis: Astazi consumatorii cauta contactul peste tot