Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani si-a programat pentru acest an investitii de circa 36 milioane lei, cu 26% mai mult fata de investitiile realizate anul trecut.

Investitiile vor fi asigurate din surse proprii si vizeaza achizitia de utilaje, protectia mediului, tehnologia miniera, precum si cercetarea. Astfel, compania anunta continuarea proiectelor de investitii incepute anul trecut, dar si executia de noi proiecte, transmite NewsIn.

"Principalele obiective propuse, la investitiile de suprafata, sunt: lucrari de protectia mediului in valoare de 9,5 milioane lei (pentru executia a patru statii de epurare de ape menajere si ape de mina, a cinci centrale termice si reabilitarea retelelor de canalizare), lucrari pentru cresterea gradului de recuperare globala aferent productiei vandute (de patru milioane lei, pentru modernizarea a patru instalatii de sortare claubare), precum si rationalizarea consumului de energie electrica, in valoare de 0,55 milioane lei (prin implementarea unui sistem de gestiune a energiei electrice)", potrivit datelor companiei.

In privinta utilajelor, CNH si-a propus sa cumpere utilaje necesare cresterii gradului de securitate si sanatate in munca din subteran (in valoare de aproximativ 4,8 milioane lei), precum si pentru retehnologizarea fluxurilor de transport carbune, in valoare de circa 11,6 milioane lei.

De asemenea, CNH a alocat in acest an 0,5 milioane lei pentru cercetare.

"Propunerile din programul de investitii pe 2009 se vor realiza dupa aparitia si aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2009", mai spun reprezentantii companiei.

Investitiile din 2008 s-au ridicat in total la 28.553.155 milioane lei. CNH se afla sub autoritatea Ministerului Economiei.

Compania a acumulat datorii de o suta de milioane euro in perioada 1993-1996 si de atunci la aceste datorii s-au acumulat penalitati.

Compania Nationala a Huilei are urmatoarele sucursale: Exploatarea Miniera Lonea, EM Petrila, EM Livezeni, EM Vulcan, EM Paroseni, EM Lupeni, EM Uricani, Exploatarea de Preparare a Carbunelui Valea Jiului-Vulcan si Statia Centrala de Salvare Miniera Petrosani.

CNH are ca obiect de activitate explorarea, dezvoltarea, exploatarea, prepararea si prelucrarea carbunilor si gazelor insotitoare, argilelor, slamului, balastului si nisipurilor in perimetrele in care s-a obtinut licenta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Mina Petrila va fi inchisa la sfarsitul lunii octombrie