A.T. Kearney: Un transfer de competente din mediul privat, un pas logic pentru licee

Un transfer de competente si cele mai bune practici din mediul privat este urmatorul pas logic pentru ca liceele sa poata deveni competitive in scurt timp pe o piata intr-o continua liberalizare, potrivit companiei de consultanta A.T. Kearney.
“In ceea ce priveste situatia curenta a sistemului educational din Romania, A.T. Kearney a sesizat nevoia unui transfer de know-how din domeniul privat si a decis implicarea in procesul de transformare prin demararea unui proiect pro-bono”, a declarat Andrei Cretu, consultant al companiei.

Compania a initiat un program pilot prin care va asista Grupul Scolar “Doamna Stanca” din Bucuresti in procesul de transformare. Acest program proactiv, ce vine in intampinarea cerintelor Ministerului Educatiei si Cercetarii, are in vedere optimizarea principalelor arii de activitate din cadrul unui liceu in scopul eficientizarii operationale si strategice a liceului.

Acesta este primul proiect pro-bono al companiei A.T. Kearney Romania.

Rezultatele programului pilot vor consta intr-un set de procese optimizate, in implementarea unor noi metodologii si in introducerea utilizarii unor noi unelte (baze de date, machete de raportare, etc) care vor eficientiza si usura activitatea corpului didactic si a personalului administrativ.

“Toate acestea vor duce la o functionare mai eficienta a institutiei si la o mai buna comunicare cu mediul extern. Astfel, liceul va putea raspunde mai bine provocarilor viitorului sistem de invatamant descentralizat”, spune Andrei Cretu.

Totusi, principalul scop al proiectului este imbunatatirea produsului si a experientei educative, acestea fiind principalele motoare ale schimbarii si la nivel de sistem de invatamant preuniversitar. Acest parteneriat va genera un set complet de masuri si actiuni documentate, cu beneficii ce vor trebui implementate pentru a asigura succesul privind noua pozitionare a unitatii educationale, precum si un ghid de implementare ce va putea fi folosit ca model intr-o eventuala implementare la nivel national.

A.T. Kearney este una din cele mai importante companii de consultanta in management la nivel mondial. Compania a fost infiintata in 1926, cu birouri in 35 de tari, fiind prezenta in Romania incepand cu anul 2003.
Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri