Investitiile grupului Lukoil s-au ridicat la circa doua miliarde dolari in primul semestru

Potrivit estimarilor, grupul Lukoil a investit, in primele sase luni ale acestui an aproximativ doua miliarde dolari, reprezentand 45 la suta din suma totala planificata pentru a fi investita in acest an.

Conform estimarilor preliminare, volumul total al investitiilor in sectorul explorare si productie a fost de 1,4 miliarde de dolari, adica 48 la suta din programul de investitii anual.

Cheltuielile totale pentru investitii in sectorul de rafinare a titeiului s-au ridicat la 158,9 milioane dolari, reprezentand 52 la suta din programul anual.

In venitul consolidat al Grupului Lukoil Group, excluzand tranzactiile de revanzare, impozitele au depasit nivelul de 50 la suta, ajungand la 6,75 miliarde dolari. Suma platilor pentru impozite efectuate de companiile din Rusia ale Grupului Lukoil pe parcursul respectivei perioade financiare a crescut cu 3,1 miliarde dolari in comparatie cu perioada corespunzatoare a anului trecut.

Estimarile preliminare ale acestei perioade financiare sugereaza faptul ca rezervele de hidrocarburi au crescut cu peste 60 milioane tone de echivalent petrol, corespunzand practic cu cifra pentru primele sase luni din 2004.

Cea mai mare crestere a rezervelor de petrol s-a inregistrat in regiunea Timan-Pechora, in Siberia de Vest si in regiunea Perm. In peninsula Yamal s-a inregistrat cea mai mare crestere a rezervelor de gaze. Rezervele certe ale Grupului Lukoil sunt suficiente pentru 30 de ani de productie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri