Liderul de sindicat “Rulmentul”, Mircea Mihai, a declarat joi, ca este foarte posibil ca in luna iunie sa urmeze un nou val de disponibilizari, din cauza crizei economice care a afectat puternic activitatea fabricii, patronata de holdingul turc Kombassan Insaat Tarim Ve Sanayii Isletm.

"Comenzile au scazut foarte mult, productia a fost redusa la 30% din capacitate, activitatea fabricii fiind grav afectata. Din aceasta cauza, in saptamana 23-29 martie, nu se va lucra, iar de luna viitoare 800 de salariati vor ramane pe drumuri. Am reusit, in urma unor discutii intre sindicate si administratie, sa reducem numarul disponibilizatilor de la 840 la 800. Conducerea societatii nu a exclus posibilitatea unui nou val de disponibilizari, la vara. Nu ne dorim asa ceva si stim ca de asta va depinde modul in care va decurge activitatea fabricii in urmatoarele luni. Daca lucrurile se vor inrautati, atunci, se va ajunge din nou la disponibilizari”, a declarat , liderul sindicatului “Rulmentul” Barlad, Mircea Mihai, citat de NewsIn.

In perioada martie - aprilie, peste 1.100 de angajati din judetul Vaslui isi vor pierde locurile de munca. Cei mai multi dintre acestia provin de la SC Rulmenti Barlad si de la SC Vastex Vaslui, care a disponibilizat 147 de salariati, urmand ca, in luna mai, alti o suta de muncitori sa fie trimisi in somaj. In judetul Vaslui se inregistreaza o rata a somajului de 11%.

SC Rulmenti SA Barlad are aproximativ 3.000 de salariati.

Compania Rulmenti Barlad este detinuta de Kombassan Insaat Tarim Ve Sanayii Isletm, care controleaza 90,70% din capital. SIF Moldova detine 6% din totalul actiunilor.