Programul acopera extinderea retelelor de apa si canalizare pe 117 strazi din Oradea, iar valoarea creditului luat de societatea oradeana de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare este de 12 milioane de euro, informeaza NewsIn.

Valoarea totala a investitiei este de 48,8 milioane de euro, iar lucrarile sunt finantate in proportie de 75% din fonduri ale Ministerului Mediului.

"Proiectul presupune extinderea retelelor de apa in lungime de 108, 27 kilometri, canal menajer 140, 704 kilometri si canal pluvial de 99, 582 kilometri" a explicat viceprimarul municipiului Oradea, Gheorghe Carp.

Compania de Apa a luat un imprumut de 12 milioane euro pentru a putea cofinanta lucrarile. Din acesti bani se vor asigura fonduri pentru 33 kilometri retea de apa, 35 kilometri canalizare menajera si 16 kilometri canalizare pluviala. Conform spuselor viceprimarului Carp, cel mai important tronson este cel de pe strada Piatra Craiului.

Lucrarile vor incepe cel mai probabil la inceputul lunii mai, iar in total vor fi deschise 25 de santiere in tot orasul. Vestea buna este ca imprumutul nu va determina majorarea preturilor catre populatie practicate de societatea oradeana.

"Acest imprumut de la BERD nu prevede modificari ale tarifelor, asa cum s-a intamplat in cazul celorlalte proiecte derulate cu finantare de la BERD, si la care eram obligati sa ajustam tarifele cu rata inflatiei de doua ori pe an", a precizat directorul Compania de Apa Oradea, Ovidiu Gavra.

In total, in programul de extindere a retelelor de apa si canalizare sunt cuprinse 117 strazi din cele peste 700 din municipiu. Viceprimarul Gheorghe Carp a precizat ca intentia municipalitatii este ca lucrarile sa fie finalizate pana la sfarsitul acestui an.