Piata materialelor de constructii s-a micsorat cu 10% in 2008

Piata materialelor de constructii din Romania a avut, in 2008, o valoare de aproximativ 4,5 miliarde de euro, in scadere cu 10% fata de anul anterior, a declarat presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania (APMCR), Claudiu Georgescu.
"Daca piata de constructii din Romania a fost, in 2008, de 10,2 miliarde de euro, piata materialelor de constructii a inregistrat o valoare de 4,5 miliarde de euro. Din intreaga suma, industria cimentului detine circa 800 milioane de euro, industria de caramida aproximativ 250 milioane de euro, iar acoperisurile 200 milioane de euro”, a spus presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania, citat de NewsIn.

Acesta a precizat ca, anul trecut, s-au produs aproximativ 11 milioane de tone de ciment, circa 2,5 milioane de tone de B.C.A. si doua milioane de tone de var.

Potrivit lui Georgescu, in 2008, in Romania activau 2.800 de companii in domeniul productiei de materiale de constructii, printre primele cinci de pe piata numarandu-se Lafarge, Holcim, Carpatcement, Wienerberger si grupul Macon Simcor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Managerul care dupa 47 de ani de cariera este entuziast ca-n prima zi
Setari Cookie-uri