Profitul net al grupului italian de asigurari Generali a scazut anul trecut cu 70,5%, pana la 860,9 milioane euro, din cauza turbulentelor de pe pietele financiare, care s-au intensificat spre sfarsitul anului trecut, potrivit unui raport publicat de grup.

In 2007, grupul Generali inregistrase un profit net de 2,92 miliarde euro.

"Rezultatele noastre reflecta, inevitabil, impactul crizei financiare globale asupra rentabilitatii investitiilor, dar, totodata, arata si soliditatea activitatilor noastre de asigurari, care reflecta strategia grupului pe termen lung", a declarat presedinte Generali, Antoine Bernheim.

Grupul a inregistrat anul trecut prime brute subscrise de 68,8 miliarde euro, in crestere cu 3,9%, anunta NewsIn.

Pe segmentul de asigurari de viata, grupul Generali a afisat prime brute subscrise de 46,8 miliarde euro, in crestere cu 3,2% fata de 2007.

In ce priveste segmentul de asigurari generali, grupul a inregistrat anul trecut prime brute subscrise de 22 miliarde euro, cu 5,5% mai mult decat in 2007.
Generali PPF Holding, care controleaza Generali Asigurari, Ardaf si RAI, a afisat afaceri in Romania de 789 milioane lei (214 milioane euro) pentru 2008, iar pentru acest an estimeaza mentinerea unei cote de piata de aproximativ 10%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si