“Masura reducerii de personal a fost generata de situatia economico-financiara foarte dificila a societatii. In 2008, activitatea de expoatare a carbunelui energetic s-a incheiat cu pierderi cauzate mai ales de faptul ca principalii beneficiari ai carbunelui energetic, CET-urile Brasov si Bacau, nu si-au achitat la timp contravaloarea productiei livrate, conform prevederilor contractuale”, au spus reprezentantii companiei, citati de NewsIn.

In prezent, Societatea Nationala a Carbunelui are 98 de angajati. Dintre acestia, 38 lucreaza la activitatea de conservare-inchidere mine si au incheiate cu societatea contracte individuale de munca pe perioada determinata, potrivit datelor furnizate de societate.

Societatea Nationala a Carbunelui Ploiesti se afla sub autoritatea Ministerului Economiei. Obiectul de activitate al societatii il constituie extractia si comercializarea lignitului si carbunelui brun din perimetrele miniere pentru care s-a obtinut licenta de exploatare. De asemenea, in câteva unitati se comercializeaza zgura si nisip, potrivit portalului companiei.

In prezent, societatea are in componenta opt exploatari miniere din opt judete si asigura necesarul de carbune energetic pentru termocentralele din Bacau, Brasov, Oradea, Zalau si SE Doicesti.