Compania aeriana Tarom estimeaza, in acest an, aproximativ doua milioane de pasageri transportati, la fel ca in 2008, si doreste sa faca o economie de 8,6 milioane de dolari/an prin implementarea noului serviciu de catering, a declarat directorul general al companiei, Ruxandra Brutaru.

"Implementarea noului serviciu de catering la bordul aeronavei va conduce la reducerea greutatii, spalarea motoarelor, iar toate acestea vor insemna o economie de 8,6 milioane de dolari pe an. Pentru 2009 am lucrat la politica tarifara, respectiv o flexibilitate a tarifelor", a spus Brutaru.

Potrivit directorului general al Tarom, in 2009 se doreste mentinerea companiei pe linia de plutire. "Tarom a inregistrat, in 2008, venituri din exploatare de 404 milioane de dolari si pentru 2009 ne propunem sa atingem acelasi target", a afirmat Ruxandra Brutaru, potrivit NewsIn.

De asemenea, aceasta a mentionat ca Tarom se afla intr-un echilibru bun din punct de vedere al personalului, dar va reorganiza activitatea.

Astfel, Tarom va organiza un concurs peste cateva saptamani pentru angajarea unor piloti cu experienta din afara companiei, mentionand ca formarea acestora ar necesita cheltuieli de circa 70.000 de dolari pe an.

Compania are in prezent 2.480 de angajati, 40 dintre acestia fiind piloti pensionari.

"Ca urmare a cresterii fara precedent a pretului la petrol in 2008 si, ulterior, a manifestarii crizei financiare mondiale, rezultatele financiare la nivelul industriei aviatice au fost influentate semnificativ, majoritatea companiilor aeriene anticipand inchiderea exercitiului financiar pe 2008 cu pierderi. In aceeasi situatie se va afla si compania Tarom, in acest moment estimandu-se o pierdere de circa 28 milioane dolari", anuntau la inceputul lunii februarie reprezentantii companiei.

Tarom a tinut sa sublinieze ca, in 2008, s-a cheltuit cu 50 milioane de dolari mai mult decat in anul 2007 pentru achizitia de combustibil necesar efectuarii programului de operare.

Totodata, reprezentantii Tarom spun ca anul trecut au realizat peste 15.000 de curse regulate, cu aproximativ 6,5% mai mult decat in 2007.

Reprezentantii operatorului de transport aerian au adaugat ca Tarom s-a clasat pe primul loc in lume in ceea ce priveste punctualitatea plecarilor si pe locul 10 la numarul de bagaje pierdute la mia de pasageri transportati.

Rezultatele finale ale Tarom vor fi facute publice dupa inchiderea exercitiului financiar 2008, intocmirea situatiilor financiare aferente si auditarea acestora.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si