Conducerea companiei de foraj petrolier Dafora Medias (DAFR) propune actionarilor repartizarea in rezerve a profitului de 2,7 milioane lei obtinut anul trecut, potrivit convocatorului transmis Bursei.

Propunerea va fi discutata de actionari in sedinta din 27 aprilie.

Dafora Medias a obtinut anul trecut un profit net de 2,7 milioane lei (736.000 euro), de 5,3 ori mai mic decat in 2007, pe fondul comprimarii afacerilor cu 9,3%, la 267,5 milioane lei (72,7 milioane euro).

Potrivit companiei, afacerile au avut de suferit, in a doua jumatate a anului trecut, din cauza scaderii volumului de lucrari contractate cu diversi antreprenori, in special din sectorul imobiliar.

De la sfarsitul lui februarie 2008, actiunile Dafora Medias au intrat la tranzactionare la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub
simbolul DAFR, in urma transferului de pe piata Rasdaq.

Dafora Medias are un capital social de 97,36 milioane lei, divizat in 973,57 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Poitrivit ultimei raportari, actionarul principal al societatii este Gheorghe Calburean, cu 48,17% din actiuni.

Valoarea de piata a companiei este de 34,07 milioane lei (circa 8 milioane euro), conform cotatiei de 0,035 lei, stabilita in sedinta de tranzactionare de joi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cazul licitatiilor trucate la Romgaz: Foserco, scutita de amenda