Potrivit conducerii CE Rovinari, cei 50 de angajati mai au doi sau trei ani pana la atingerea varstei de pensioanre. Masura face parte din programul anti-criza prin care unitatea energetica spera sa tina piept problemelor financiare, conform NewsIn.

Diponibilizandu-i pe cei care sunt in prag de pensionare, Gheorghe Davitoiu, managerul CE Rovinari, spune ca se vor reduce cheltuielile de personal si, in acelasi timp, vor fi pastrate si locuri de munca.

"Se vor face disponibilizari la CE Rovinari, dar este vorba de persoanele care intr-o perioada de doi sau trei ani se pensioneaza. Disponibilizatii vor primi si plati compensatorii si sume de sprijin pana in momentul in care vor iesi la pensie“, a spus Gheorghe Davitoiu.

Complexul Energetic Rovinari estimeaza, pentru anul trecut, un profit net de pana intr-un milion de lei, de 82 de ori mai mic decat rezultatul obtinut in 2007, din cauza investitiilor demarate in 2008 de companie. In 2007, CE Rovinari a realizat un profit net de 79.274.293 lei.

„Aceasta diferenta a profitului net este din cauza ca, in 2008, compania a demarat lucrari de investitii si reparatii capitale, iar aceste reparatii capitale sunt suportate din cheltuielile de exploatare”, au explicat reprezentantii companiei.

Complexul Energetic Rovinari si-a programat investitii de circa 110 milioane euro, in 2009, din care 70% vor reprezenta investitiile in mediu. Din aceasta suma, 77,5 milioane de euro au fost imprumutate de la UniCredit Tiriac Bank, iar restul de circa 32 milioane de euro sunt din surse proprii ale companiei, potrivit datelor companiei, prezentate la inceputul lunii decembrie 2008.

Complexul Energetic Rovinari este producator de energie electrica si termica, pe baza de lignit, si a fost infiintat la 1 aprilie 2004. Termocentrala Rovinari are o putere instalata de 1.320MW. Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei.
Cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.