Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a emis, luni, ordinul de numire a lui Florin Marza in Consiliul de Administratie al CN Transelectrica SA, in locul lui Carmen Boagiu, aleasa tot luni, a anuntat ME.
Ministerul Economiei nu a comunicat nicio explicatie pentru aceasta schimbare. Ceilalti membri alesi in CA ai Transelectrica sunt Cristian Ene-Corbeanu, Elena Ianda, Gheorghe Seculici si Alexandru Sandulescu, scrie NewsIn.

De asemenea, Ionut Mircea Costea, cumnatul lui Mircea Geoana, a fost aprobat de actionari in Consiliul de Administratie al transportatorului national de electricitate Transelectica, in Adunarea Generala Ordinara a actionarilor de luni.

Transelectrica este transportatorul national de electricitate.

Compania gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta o retea de transport formata din 77 de statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA, si 8.955 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

Actionariatul companiei este format din Ministerul Economiei (actionar majoritar, cu 73,6882% din actiuni), Fondul Proprietatea (cu 13,4990% din actiuni) si alti actionari, cu 12,8128% din actiuni. Compania este listata la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), cu simbolul TEL.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romania are, luni, cea mai ieftina energie electrica din regiune