Directorul Zonei Libere Giurgiu, Constantin Toma, a declarat ca 30 din cei 101 salariati ai societatii pe care o administreaza sunt in somaj tehnic pana la sfarsitul lunii aprilie, din cauza problemelor economico-financiare ale Zonei, transmite NewsIn.
"30 de salariati sunt in somaj tehnic din 23 martie pana pe 23 aprilie, din lipsa a resurselor financiare”, a declarat Constantin Toma, la finalul unei sedinte extraordinare a Consiliului Local Giurgiu.

Aceasta, dupa ce, in sedinta ordinara a Consiliului Local Giurgiu de saptamana trecuta, a fost aprobata noua organigrama a Zonei Libere Giurgiu, care prevede reduceri de personal, de la 125 de salariati la 101, tot din cauza problemelor economico-financiare ale societatii.

Pe de alta parte, miercuri, in sedinta extraordinara a Consiliului Local, a fost prezentata sinteza raportului de audit financiar incheiat la Zona Libera Giurgiu. Conform sintezei respective, pe baza bilanturilor perioadei 2005-2006, la Zona Libera se constata o inrautatire a perfomantelor financiare ale societatii, „din cauza unei strategii investitionale ineficiente, avand ca rezultat achizitii de mijloace fixe care nu au contribuit la cresterea cifrei de afaceri”, este mentionat in document.

"Activitatea de transport inregistreaza pierderi, activitatea de reparatii nave inregistreaza pierderi. Cresterea numarului de personal si a salariului mediu s-au facut fara acoperire, prin cresterea veniturilor. Conducerea a antrenat societatea in activitati care au general pierderi majore. Aceste pierderi, coroborate cu costurile indatorarii pe termen mediu si lung, pot conduce la intrarea societatii in incapacitate de plata”, se mai arata in sinteza auditului financiar la Zona Libera Giurgiu.

Potrivit documentului, au fost descoperite mai multe activitati, desfasurate intre 2005-2006, catalogate in urma auditului ca probabile fapte imputabile, un posibil conflict de interese si o posibila deturnare de fonduri. De asemenea, in urma auditului, a fost stabilit faptul ca, in aceeasi perioada, la Zona Libera Giurgiu ar fi fost incalcate Legile 82, 571 si 13, mai multe ordine ale ministrului de Finante, precum si o Hotarare de Guvern.

Directorul Zonei Libere Giurgiu, Constantin Toma, a declarat ca, deocamdata, Consiliul Local analizeaza rezultatele acestui audit.

In prezent, in Zona Libera Giurgiu isi desfasoara activitatea circa 200 de firme. Inainte de ianuarie 2007, in Zona activau peste 350 de firme.

Consiliului Local al municipiului Giurgiu a preluat pachetul integral de actiuni al Zonei Libere de la Consiliul Judetean in iulie 2008. Constantin Toma (PNL) a preluat functia de director general al Zonei Libere Giurgiu in august 2008, de la Dan Nitulescu (PDL), prin hotararea Consiliului Local Giurgiu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri