Regis Mougel (foto) a anuntat ieri, la inaugurarea parcului de retail Militari Shoppping Center, in cadrul caruia Auchan a deschis cel de-al doilea hipermarket din Bucuresti, ca a renuntat la conducerea Auchan Romania. Mougel nu a motivat decizia sa, insa a spus ca va ramane in continuare in Romania, activand intr-un alt domeniu.

Noul sef al Auchan Romania, Patrick Espasa, a lucrat timp de zece ani in conducerea Auchan Italia. Potrivit acestuia, cifra de afaceri a Auchan Romania ar putea creste in 2009 cu pana la 50% in urma deschiderii hipermaketului din cartierul Militari.

Auchan a investit 20 milioane de euro in cea de-al doilea hipermaket din Capitala, magazinul avand o suprafata de 12.500 mp si 65 de case de marcat. Spre comparatie, Auchan Titan a avut initial 80 de case de marcat, insa ulterior numarul acestora a fost ridicat la 90.

Auchan Romania opereaza in prezent sase hipermarketuri la nivel national, situate in orasele Bucuresti, Pitesti, Cluj, Targu-Mures si Suceava si un supermarket in Timisoara.

Grupul Auchan este uprezent in 12 tari (Franta, Spania, Portugalia, Italia, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Romania, Rusia, Ucraina, China, Taiwan), prin cele patru divizii ale sale: hipermarketuri, supermarketuri, centrele comerciale Immochan si banca Accord.

Sursa foto: Mediafax