Toti cei patru operatori de containere din portul Constanta - Constanta South Container Terminal, Socep, Umex si APM Terminals - au dat sau vor da afara o parte din angajati in urmatoarea perioada.
Petre Costel, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare, a declarat ca administratorii Constanta South Terimnal Container vor trimite 200 de angajati in somaj tehnic. “Perioada de somaj tehnic ca fi cuprinsa intre una si trei luni, timp in care angajatii vor primi 75% din salariu”, a precizat Petre Costel. Potrivit acestuia, masura a fost luata din cauza reducerii traficului de marfuri cu circa 60%.

In cursul zilei de marti, operatorul portuar Socep a anuntat ca va disponibiliza, pana in luna iunie, 126 de angajati, din cauza scaderii traficului de 40%, potrivit NewsIn.

De la inceputul anului, APM Terminal a dat afara cateva zeci de angajati, in timp ce UMEX a disponibilzat 19 persoane.

Traficul de containere a crescut, in portul Constanta, de la 206.449 TEU-uri (twenty-foot equivalent unit - unitate de masura pentru containere) la 775.594 TEU-uri in 2007, respectiv 1.380.935 TEU-uri, in 2008. Traficul de tranzit reprezinta peste 50% din totalul containerelor operate, ceea ce a facut din portul Constanta cel mai important centru de distributie al containerelor din Marea Neagra.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Investitia de milioane de euro pentru cel mai mare port din estul UE