Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului Rompetrol, a finalizat la inceputul lunii aprilie primul centru de comanda si monitorizare a statiilor de alimentare carburanti din Romania, valoarea totala a investitiei fiind de peste 16,3 milioane dolari.
”Centrul de Operatiuni Rompetrol (ROC) este o premiera pentru sectorul de profil din Romania, asigurand in timp real monitorizarea si coordonarea atat a operatiunilor de transport si distributie a carburantilor cat si a activitatilor derulate prin statii. De asemenea, ROC ofera si un control strict al calitatii si trasabilitatii acestora, de la poarta rafinariei pana in rezervorul clientului” a declarat Titov Buzescu, director general al Rompetrol Downstream si vicepresedinte retail si marketing al Grupului Rompetrol, intr-un comunicat al institutiei.

Printre parametrii monitorizati de noul centru se numara si cei aferenti echipamentelor de vanzari din statiile Rompetrol, stocurilor de carburanti, sigurantei si securitatii (senzori de miscare, acces, temperatura si fum, explozie, camere video), dar si cei ai sistemului de monitorizare a cisternelor si a procesului de descarcare a carburantilor.

In prezent, prin ROC sunt gestionate statiile mobile Rompetrol Expres, statiile proprii si bazele interne cu o capacitate de 20 metri cubi, dedicate marilor consumatori de carburanti, precum companiile din industria alimentara, constructii sau transporturi.

Pana la finele lunii august, compania va finaliza si integrarea activitatilor aferente statiilor Partener Rompetrol si a bazelor interne de 9 mc.

Personalul aferent centrului se ridica la 16 persoane, din care 5 sunt angajati Rominserv (contractorul general al Grupului Rompetrol) – pentru mentenanta statiilor, 2 Rompetrol Logistics (divizia de logistica a Grupului) – pentru transportul carburantilor. ROC este in directa legatura cu dispeceratul companiei Global Security Systems SA (GSS), divizia de securitate a Grupului Rompetrol, pentru asigurarea securitatii statiilor.

Rompetrol Downstream opereaza pe plan intern peste 450 de benzinarii si 7 depozite de carburanti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri