Badea Clifford Chance a asistat Credit Suisse in legatura cu structurarea, documentarea si executarea unei facilitati de scontare de bilete la ordin in valoare de 140 milioane de euro acordata Romstrade SRL.

Facilitatea are rolul de a asigura finantarea Romstrade prin cumpararea de bilete la ordin emise de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania catre Romstrade pentru plata lucrarilor de constructie si reparare de drumuri.

"A fost o tranzactie interesanta sub doua dimensiuni: pe de o parte, poate reprezenta o potentiala solutie pentru finantarea dezvoltarii de infrastructura in Romania, avand in vedere constrangerile bugetare actuale, pe de alta parte, arata ca exista inca apetit pentru risc romanesc din partea investitorilor straini" a comentat Daniel Badea (foto), Managing Partner al Badea Clifford Chance.

Echipa Badea Clifford Chance, care a lucrat in ultimele trei luni la aceasta tranzactie, a fost compusa din Daniel Badea (Managing Partner, responsabil pentru practica de finantari si piete de capital), Perry Zizzi (partener, specializat in finantari de real estate), David Eatough (partener, specializat in domeniul pietelor de capital internationale), Vlad Peligrad (avocat senior, specializat in finantari de real estate, infrastructura) si John Fenemore (avocat senior, specializat in finantari).

"Aceasta este o tranzactie reprezentativa intr-o perioada in care finantarile sunt dificil de obtinut. Cu siguranta vom asista la mai multe tranzactii de finantare in domeniul infrastructurii in urmatorii ani si suntem bine pozitionati pe piata pentru a oferi consultanta cu privire la astfel de tranzactii, bazandu-ne pe expertiza Clifford Chance la nivel global si local", a spus Perry Zizzi, partener in cadrul Badea Clifford Chance.

Clifford Chance a deschis in iunie 2006 in Romania un birou in asociere cu Badea&Asociatii, o firma locala infiintata in 2002. Cele doua firme au hotarat sa fuzioneze in decembrie 2008, decizie care va intra in vigoare de la 1 mai 2009. Biroul va opera sub numele "Badea Clifford Chance", iar Daniel Badea va continua sa fie Managing Partner. Firma locala de avocatura a fost fondata in anul 2002 de catre Daniel Badea si Nadia Badea.

Reff si Asociatii lucreaza pe trei tranzactii de finantare, in valoare de 400 mil. euro


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si