Complexul Energetic Turceni si-a stabilit pentru acest an investitii de 500 milioane lei, pentru derularea programelor de mediu, dar si pentru inceperea lucrarilor la unul din cele doua grupuri energetice ce vor intra intr-un program de reabilitare.

Suma alocata pentru investitiile din acest an este de peste cinci ori mai mare fata de investitiile realizate de CE Turceni Complexul Energetic Turceni va investi 500 milioane lei in mediu anul trecut, de circa 95 milioane lei., conform NewsIn.

"Fondurile necesare investitiilor realizate la nivelul anului 2008 si a celor care se vor derula in 2009 sunt asigurate din surse proprii, cu doua exceptii. Atfel, pentru derularea proiectului de implementare a instalatiilor de desulfurare gaze arse la Termocentrala Turceni, fondurile necesare sunt asigurate din surse proprii si dintr-un imprumut obtinut de la Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala (JBIC).

De asemenea, pentru reabilitarea grupurilor energetice nr. 3 si 6, fondurile sunt asigurate partial din surse proprii, iar pentru diferenta necesara se negociaza un imprumut cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD)", potrivit reprezentantilor companiei.

Complexul Energetic Turceni acopera peste 11% din energia electrica ce se consuma in sistem. Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei.

CE Turceni include Termocentrala Turceni, care are o putere instalata 2.640 MW (conform proiectului), Carierele Jilt Sud si Jilt Nord (puse in functiune in anul 1977) si Mina Tehomir (pusa in functiune in anul 1978).

Impreuna, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cate termocentrale pe carbune functioneaza ilegal in Romania