Transelectrica va investi in acest an 462,5 milioane lei, in modernizarea si retehnologizarea statiilor de transformare, cu 34,4% mai mult fata de investitiile realizate anul trecut.
Din suma prevazuta pentru investitii, 137,6 milioane lei sunt rambursarile de rate la credite, iar cheltuielile de investitii pe obiective sunt de 324,9 milioane lei, potrivit NewsIn. Suma totala necesara investitiilor va fi asigurata din surse proprii, iar circa 37 milioane lei vor fi luate prin credit bancar.

"Anul acesta se va continua programul de modernizare si retehnologizare a statiilor de transformare, in conformitate cu prioritatile companiei, stabilite prin Planul de perspectiva, dintre care mai importante sunt lucrarile din statiile Gutinas (110 kV), Bucuresti Sud (110 si 10 kV), Cernavoda, Isalnita, Gura Ialomitei si Lacu Sarat", declara reprezentantii companiei.

Acestia au adaugat ca, in 2009, vor fi continuate proiectele de securizare a instalatiilor si vor fi elaborate studiile de fezabilitate pentru inchiderea inelului de 400 kV intre Transilvania si Moldova, precum si pentru realizarea viitoarelor interconexiuni cu Serbia si Moldova, respectiv pentru viitorul cablu submarin Romania-Turcia.

In anul 2008 cheltuielile pentru investitii ale Transelectrica au fost de 344 milioane lei (exclusiv rambursarile de credite), din care 220,5 milioane lei din surse proprii, 31,5 milioane lei din taxa de racordare si 92 milioane lei din credite externe si fonduri PHARE.

Directorul Diviziei de dezvoltare afaceri in cadrul Transelectrica, Razvan Purdila, declara in noiembrie 2008 ca Transelectrica se vede obligata sa accelereze investitiile, de la 600 milioane de euro pentru perioada 2008-2012, in plus cu 10-15%, pana la 690 milioane de euro, pentru ca in Romania se construiesc noi centrale electrice, mai ales de tip greenfield.

Transelectrica este compania nationala de transport al energiei electrice. Compania gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta o retea de transport formata din 77 de statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA, si 8.955 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport. Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, cu 73,69% din actiuni, iar Fondul Proprietatea detine 13,50% din actiuni. Transelectrica este listata cu 12,81% din actiuni la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), cu simbolul TEL.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri