"Vrem sa fim prezenti in toate mall-urile de succes din Romania si sa ne crestem prezenta pe piata de carte, iar magazinul deschis de Libri este foarte bine pozitionat intr-un centru comercial in care Diverta nu intrase inca", declara Emilia Canea (foto), CEO Diverta.

Magazinul detinut pana acum de Libri are 630 de mp ocupati in principal de carte, si 9 angajati.

"Chiar daca Libri s-a bucurat de succes in domeniul vanzarii de carte in Cluj-Napoca, actuala situatie economica si incetinirea dezvoltarii mall-urilor ne-au impiedicat planurile de extindere”, precizeaza John Holm, director general Libri Romania.

Dupa preluare, Diverta va pastra personalul, insa va remodela spatiul de retail conform noului concept de magazin lansat de companie in toamna anului trecut. Acesta are ca si slogan "Mereu ceva nou" si este structurat in trei zone de interes, create pe caracteristicile publicului Diverta: "Imi place", "Ma joc si invat" si "Am succes".

Potrivit Emiliei Canea, strategia Diverta pentru 2009 se va concentra pe optimizare si rezultate.

"In 2009 Diverta isi continua dezvoltarea. Pentru magazinele deja existente in retea obiectivul nostru este optimizarea. Vom dezvolta acele magazine care aduc o contributie pozitiva din punct de vedere al nivelului vanzarilor, marjei realizate si cheltuielilor. Am redus semnificativ cheltuielile cu salariile si suntem inca in negocieri de chirie cu majoritatea proprietarilor de spatii, pentru a ne optimiza costurile. In masura in care vor aparea spatii foarte bune, vom continua anul acesta sa adaugam retelei Diverta magazine noi", adauga Emilia Canea.

Diverta este una dintre diviziile de retail ale grupului RTC si cuprinde mai multe linii de business-lantul de magazine Diverta, Libraria Noi din Bucuresti, Depozitul de Carte (DDC), Ara Toys (import si distributie de jucarii) si Noi Distributie Carte (NDC), cel mai mare importator si distribuitor de carte straina. In 2009, reteaua Diverta inseamna 70 de magazine si un spatiu de retail de peste 23.000 mp.

Libri este cel mai mare retailer de carti din Ungaria si a intrat pe piata romaneasca in anul 2007, cand si-a deschis primul magazin, odata cu inaugurarea Polus Center Cluj-Napoca.