Societatea Nationala a Carbunelui Ploiesti, inclusiv filialele componente, a incheiat 2008 cu pierderi financiare estimate la 60.094.000 lei, mai mari cu 13,8% fata de cele inregistrate in anul anterior..
La 31 decembrie 2007, S.N.C. Ploiesti, impreuna cu filialele sale, a inregistrat o pierdere financiara de 52.810.000 lei.
In ceea ce priveste motivele pentru care societatea a inregistrat aceste pierderi, reprezentantii S.N.C. Ploiesti, citati de NewsIn, spun ca "in perioadele de stagnare cand, din cauza lipsei de lichiditati, nu s-a mai putut desfasura activitatea de productie, s-au inregistrat cheltuieli fixe (de exemplu, la energie electrica, paza, evacuare apa din subteran si cariere – activitati care se realizeaza indiferent de nivelul productiei realizate), care nu au avut sursa de acoperire in venituri".

Societatea avea de recuperat, la 12 decembrie 2008, creante preliminate de 9.662.000 lei. "Principalii datornici ai societatii sunt CET Brasov, cu suma de 4.894.600 lei, si CET Bacau, cu suma de 691.900 lei", potrivit S.N.C Ploiesti.

Societatea Nationala a Carbunelui Ploiesti va disponibiliza, prin concediere colectiva, un numar de 25 de salariati, in 2009, ceea ce inseamna aproape un sfert din angajati, potrivit datelor transmise de companie agentiei NewsIn, la sfarsitul lunii martie. In prezent, Societatea Nationala a Carbunelui are 98 de angajati. Dintre acestia, 38 lucreaza la activitatea de conservare-inchidere mine si au incheiate cu societatea contracte individuale de munca pe perioada determinata, potrivit datelor furnizate de societate.

Societatea Nationala a Carbunelui Ploiesti se afla sub autoritatea Ministerului Economiei. Obiectul de activitate al societatii il constituie extractia si comercializarea lignitului si carbunelui brun din perimetrele miniere pentru care s-a obtinut licenta de exploatare. De asemenea, in cateva unitati se comercializeaza zgura si nisip, potrivit portalului companiei.

In prezent, societatea are in componenta opt exploatari miniere din opt judete si asigura necesarul de carbune energetic pentru termocentralele din Bacau, Brasov, Oradea, Zalau si SE Doicesti.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri