Grupul farmaceutic elvetian Roche a inregistrat vanzari de 11, 6 miliarde de franci elvetieni (7,6 mld. euro) in primul trimestru al lui 2009, in crestere cu 8% fata de perioada similara a anului trecut, arata raportul financiar trimestrial al grupului.
Filiala locala a grupului farmaceutic elvetian Hoffmann la Roche a inregistrat in primul trimestru al acestui an vanzari in crestere cu 15% fata de perioada similara a anului trecut. Chiar si cu acest avans, compania a terminat primul trimestru al anului pe pierderi, dupa cum a declarat, pentru Wall-Street, directorul general al Roche Romania, Dan Zamonea.

"Vanzarile ambelor divizii ale grupului Roche au inregistrat rate de crestere peste media pietei globale, ca urmare suntem increzatori ca ne vom indeplini obiectivele stabilite pentru anul in curs", spune Severin Schwan, CEO Roche.

Atat divizia de diagnostice, cat si cea ce farmaceutice a grupului au avut aceeasi rata de crestere a vanzarilor, respectiv 8% in moneda locala. In vreme ce vanzarile diviziei de diagnostice au totalizat 2,4 miliarde de franci elvetieni (1,6 mld. euro), divizia de farmaceutice a vandut de 9,2 miliarde de franci (6 mld. euro).

Recent, grupul elvetian a finalizat achizitia companiei americane de biotehnologie Genetech, pentru care a platit 46,8 milioane de dolari (35,3 mld. euro).

Pe piata locala, filiala elvetienilor a inregistrat in primul trimestru al acestui an vanzari in crestere cu 15% fata de perioada similara a anului trecut. Chiar si cu acest avans, compania a terminat primul trimestru al anului pe pierderi.

“Primele doua luni ale anului au fost o continuare a tendintelor de la finele anului trecut, depreciera leului fiind principala problema cu care ne-am confruntat. Incepand din martie, cand a avut loc reactualizarea ratei de schimb, lucrurile s-au mai indreptat si piederile per total au fost sub cele 20% raportate anul trecut”, declara recent pentru Wall-Street, directorul general al Roche Romania, Dan Zamonea.

Grupul elvetian Roche este prezent in Romania de peste zece ani si activeaza in arii terapeutice precum oncologia, tratamentul anemiei si obezitatii, avand un portofoliu cu peste 35 de produse. Anul trecut, Roche Romania a avut vanzari de peste 520 de milioane lei (141 mil. euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri