Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de Ursus Breweries prin dobandirea controlului unic asupra Bere Azuga.
“Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de Ursus Breweries prin dobandirea controlului unic asupra Bere Azuga, constatand ca desi operatiunea de concentrare economica in cauza cade sub incidenta legii, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal pe pietele relevante identificate”, se arata in comunicatul consiliului.

Totodata, in cadrul Adunarii Generale a actionarilor, care a avut loc pe 10 aprilie, a fost ales un nou Consiliu de Administratie al Bere Azuga, format din Stephan Maria Weber-presedinte, Andrei Haret-membru si Andries de Groen-membru.

In luna ianuarie, Ursus Breweries a achizitionat 71% din actiunile Bere Azuga de pe piata Rasdaq, valoarea tranzactiei fiind de 7,15 milioane euro.

In momentul de fata, capacitatea de productie a Bere Azuga este de aproximativ 200.000 hectolitri pe an. Compania Bere Azuga are o cota de piata estimata la 0,6% si detine marcile de bere Azuga si Valea Prahovei.

Volumul vanzarilor Ursus Breweries a inregistrat in ultimul trimestru din anul 2008 o crestere de 11%, in timp ce la nivel global compania a raportat o majorare a volumelor de doar 1%, evolutie determinata de actuala criza financiara.

Ursus Breweries este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania, cu o cota de piata estimata de 26,3%. Compania detine patru fabrici de bere in Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov, avand peste 1.500 de angajati.

Marcile Ursus Breweries sunt Peroni Nastro Azzurro, URSUS, Redd’s, Timisoreana, Stejar, Ciucas si Pilsner Urquell.

Portofoliul de marci al grupului SABMiller include beri premium internationale cum ar fi Grolsch, Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell. In exercitiul financiar incheiat la 31 martie 2008, grupul a raportat un profit ajustat inainte de impozitare de 3,639 milioane de dolari si venituri de 21,410 mil. dolari. SABMiller este cotata la bursele de valori din Londra si Johannesburg.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cine sunt aEURsvedeteleaEURt marilor tranzactii din FMCG-ul romanesc