Conducerea societatii a fost nevoita sa recurga la aceasta masura deoarece fabrica a fost afectata puternic de criza economica. Productia a scazut la 30% din capacitate la inceputul lunii aprilie, 800 de salariati au fost trimisi in somaj, iar, din luna mai, timp de doua saptamani, salariatii vor sta acasa, prin rotatie, in somaj tehnic, informeaza NewsIn.

"Vacanta de Paste pentru muncitori va fi una prelungita, in perioada 18 aprilie - 4 mai. In tot acest timp, nu va fi intrerupta activitatea departamentului de vanzari si desfacere. Activitatea fabricii nu va fi afectata, mai ales ca este deja aprobat un alt plan de masuri, care va fi aplicat de la inceputul lunii mai. Jumatate dintre salariati vor fi trimisi in somaj tehnic, cate doua saptamani, cu plata a 75% din salariu”, a declarat vineri, presedintele Sindicatului Liber “Rulmentul”, Mircea Mihai.

Conducerea SC Rulmenti SA Barlad a decis ca, in baza unei programari, toti salariatii sa stea acasa cate doua saptamani, in fiecare luna, in somaj tehnic, pana cand efectele crizei economice vor fi atenuate.

Rulmenti Barlad are un capital social de 100,28 milioane lei, divizat in 40,11 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei. Compania este detinuta de firma turca Kombassan Insaat Tarim Ve Sanayii Isletm, care controleaza 90,70% din capital. SIF Moldova detine 6% din totalul actiunilor.