Aproximativ 2.000 de muncitori de la SC Rulmenti SA Barlad au intrat, vineri, intr-o vacanta de Paste prelungita, activitatea de productie urmand sa fie oprita timp de doua saptamani, pana in data de 4 mai.
Conducerea societatii a fost nevoita sa recurga la aceasta masura deoarece fabrica a fost afectata puternic de criza economica. Productia a scazut la 30% din capacitate la inceputul lunii aprilie, 800 de salariati au fost trimisi in somaj, iar, din luna mai, timp de doua saptamani, salariatii vor sta acasa, prin rotatie, in somaj tehnic, informeaza NewsIn.

"Vacanta de Paste pentru muncitori va fi una prelungita, in perioada 18 aprilie - 4 mai. In tot acest timp, nu va fi intrerupta activitatea departamentului de vanzari si desfacere. Activitatea fabricii nu va fi afectata, mai ales ca este deja aprobat un alt plan de masuri, care va fi aplicat de la inceputul lunii mai. Jumatate dintre salariati vor fi trimisi in somaj tehnic, cate doua saptamani, cu plata a 75% din salariu”, a declarat vineri, presedintele Sindicatului Liber “Rulmentul”, Mircea Mihai.

Conducerea SC Rulmenti SA Barlad a decis ca, in baza unei programari, toti salariatii sa stea acasa cate doua saptamani, in fiecare luna, in somaj tehnic, pana cand efectele crizei economice vor fi atenuate.

Rulmenti Barlad are un capital social de 100,28 milioane lei, divizat in 40,11 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei. Compania este detinuta de firma turca Kombassan Insaat Tarim Ve Sanayii Isletm, care controleaza 90,70% din capital. SIF Moldova detine 6% din totalul actiunilor.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri