Wolf Theiss s-a implicat pe durata intregii tranzactii, de la etapele initiale, din octombrie 2007 si pana la negociere si finalizare.

“Tranzactia a marcat prima achizitie facuta pe piata Bausparkasse (a bancilor de economisire-creditare) din Romania”, a declarat Ancuta Leach, partener la Wolf Theiss Romania. “La inceputul negocierilor, partile implicate in tranzactie erau singurii jucatori de pe piata romaneasca, in domeniul bancilor de economisire-creditare. Prin urmare, obtinerea autorizatiilor necesare de la autoritatile de reglementare si de la cele din domeniul concurentei a reprezentat o preconditie importanta pentru finalizare.”

Avocatii implicati in aceasta tranzactie au fost Christian Mikosch (Partener, Wolf Theiss Austria) si Ancuta Leach (Partener), Mihaela Maxim si Radu Simion - Wolf Theiss Romania.

HVB Banca pentru Locuinte a fost lansata in septembrie 2005, avand trei actionari: Vereinsbank Victoria Bauspar AG cu 55%, Bank Austria Creditanstalt AG cu 35% si UniCredit Tiriac Bank cu 10%.