Procesatorul de PVC Teraplast SA Bistrita a anuntat ca intentioneaza sa faca in acest an investitii de peste 3,5 milioane de euro in parcul industrial de la Saratel, unde au fost relocate toate fabricile din cadrul companiei.
Programul de investitii, propus de Consiliul de Administratie al companiei, va fi supus, joi, aprobarii Adunarii Generale a Actionarilor, care se va intruni in sedinta ordinara cu 12 puncte pe ordinea de zi, inclusiv acesta, relateaza NewsIn.

Potrivit programului de investitii aferent acestui an, postat pe site-ul companiei, cea mai mare suma, 1,3 milioane de euro, va fi cheltuita pentru investitii in Fabrica de Tevi PP (polipropilena, adica un material plastic utilizat in ultimul timp in instalatiile de toate tipurile –n.r). In Fabrica de PVC se vor face investitii de circa 700.000 de euro, iar pentru logistica Teraplast va cheltui 332.000 de euro. In amenajarea unei parcari pentru TIR-uri si pentru corpul administrativ vor fi investiti 234.000 de euro. Achizitionarea unui sistem de supraveghere a accesului si a depozitelor va costa 80.000 de euro, iar dotarea laboratorului de cercetare va ajunge sa coste 240.000 de euro. Intr-un depozit de ambalaje si deseuri periculoase, Teraplast va investi peste 112.000 de euro.

Compania Teraplast deruleaza inca din 2008 un amplu program de investitii ce presupune relocarea majoritatii capacitatilor de productie din Bistrita la Saratel, unde compania dezvolta un parc industrial pe o suprafata de 22 hectare. Pentru 2009, compania Teraplast are ca principale obiective finalizarea relocarii fabricilor in parcul industrial de la Saratel, extinderea portofoliului de produse si dezvoltarea unor divizii, precum cea de ferestre.

Adunarea Generala a Actionarilor Teraplast SA este convocata si vineri intr-o sedinta extraordinara, ocazie cu care vor fi facute mai multe modificari in actul constitutiv al societatii.
Compania Teraplast face parte din Grupul Teraplast Bistrita, care mai include subsidiarele Plastsistem si Politub. Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din Romania, Plastsistem produce panouri sandwich si structuri metalice pentru constructii comerciale si industriale, iar

Politub produce tuburi din polietilena pentru retelele de gaz si apa.
Principalii actionari ai companiei sunt Dorel Goia (33,15%), Emanoil Viciu (20,55%) si SIF Banat-Crisana (11,38%).
Compania Teraplast a obtinut in anul 2008 un profit net de 19,47 milioane de lei, in crestere cu 19,33% fata de anul precedent. Rata profitului net a crescut anul trecut pana la valoarea de 9,96%, fata de 8,78%, la cat s-a cifrat acest indicator in 2007.

Cifra de afaceri a companiei a ajuns la sfarsitul lui 2008 la o valoare de 195,43 milioane de lei, in crestere cu 5,11% fata de 2007, cand acest indicator individual s-a cifrat la 185,79 milioane de lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri