Alan Sikora (foto) are o experiența de peste 27 de ani in SABMiller si de 31 de ani in industria berii. In 1982 a fost angajat de catre SAB Ltd. pentru operatiunile sale din Africa de Sud si, dupa o serie de pozitii junior, in 1990 a fost numit Brewing Manager pentru SAB Isando Brewery.
Ulterior, a ocupat pozitii precum manager de producție pentru SAB Pietersburg Brewery, director general pentru Southern Associated Maltsters si director general pentru SAB Prospecton Region.

Sikora s-a alaturat SABMiller China in 2004 in funcția de director ethnic, principalul sau rol fiind acela de a oferi consultanța in toate aspectele procesului de producție. De asemenea, Sikora a fost responsabil cu dezvoltarea strategiei regionale de productie și a planului de acțiuni aferent.

Dupa China, Alan Sikora s-a mutat in Ungaria, unde a fost numit director producție si logistica in cadrul Dreher Breweries Ltd., poziție pe care a ocupat-o pana in martie 2009. Principalele responsabilitați au fost introducerea conceptului de World Class Manufacturing, reorganizarea departamentului de producție și integrarea lantului de aprovizionare in departamentul de productie in vederea cresterii eficientei.

Alan Sikora are o diploma in Stiinte, productia berii de la Heriot-Watt University din Edinburgh si a participat la Programul de Advanced Management in cadrul INSEAD University. Din 1981, este membru al Institute of Brewing din Londra.

Ursus Breweries este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania, cu o cota de piata estimata de 26,3%. Compania detine patru fabrici de bere in Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov, avand peste 1.500 de angajati.

Marcile Ursus Breweries sunt Peroni Nastro Azzurro, URSUS, Redd’s, Timisoreana, Stejar, Ciucas si Pilsner Urquell.

Portofoliul de marci al grupului SABMiller include beri premium internationale cum ar fi Grolsch, Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell. In exercitiul financiar incheiat la 31 martie 2008, grupul a raportat un profit ajustat inainte de impozitare de 3,639 milioane de dolari si venituri de 21,410 mil. dolari. SABMiller este cotata la bursele de valori din Londra si Johannesburg.