Compania Bere Azuga a avut, la finele anului 2008, pierderi in valoare de circa 9,6 milioane de lei si o cifra de afaceri de 28,5 milioane lei, in crestere cu 4% fata de anul anterior, dar cu 53% mai mica fata de cea prognozata, potrivit raportului transmis Bursei de Valori Bucuresti.

"Cifra de afaceri realizata la finele anului 2008 este cu aproximativ 53% mai mica fata de cifra de afaceri prognozata prin bugetul de venituri si cheltuieli, datorata in mare parte intarzierii punerii in functiune a instalatiei de apa plata, definitivata in luna august 2008, precum si a scaderii vanzarilor de bere care nu s-au realizat la nivelul previzionat", se arata in raportul financiar transmis de Bere Azuga Bursei de Valori Bucuresti, preluat de NewsIn.

Costurile financiare ridicate au fost determinate de cresterea dobanzilor bancare aferente creditelor pentru investitii, de diferenta de curs valutar si de acordarea discounturilor beneficiarilor in vederea cresterii vanzarilor de bere.

Bere Azuga a raportat pierderi de 4,24 milioane lei (1,16 milioane euro) in primele noua luni din 2008, dupa ce in perioada similara din 2007 obtinuse un profit de 875.000 lei.

Ursus Breweries, subsidiara producatorului american de bere, a achizitionat, in ianuarie, 71% din actiunile Bere Azuga (BEGY) de pe piata Rasdaq, suma platita de acesta fiind de 7,15 milioane euro.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cine sunt aEURsvedeteleaEURt marilor tranzactii din FMCG-ul romanesc