Eni SpA, cea mai mare companie petroliera din Italia, a raportat o scadere cu 43%, la 1,90 miliarde euro, a profitului din primele trei luni ale anului, din cauza scaderii pretului petrolului, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

In aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrase un profit de 3,32 miliarde euro. Eni, prima companie petroliera majora din Europa care a afisat rezultatele trimestriale, a anuntat ca productia va creste sub estimarile initiale de 3%, din cauza cererii slabe de gaze naturale si atacurilor militante din Nigeria.

Astfel, Eni se alatura grupurilor Royal Dutch Shell Plc si BP Plc in actiuni de reducere a cheltuielilor si amânare a proiectelor, dupa ce pretul petrolului s-a ieftinit cu 66% fata de recordul atins la bursa din New York.

Astazi, actiunile Eni s-au apreciat cu 2,5%, la 15,35 euro/actiune, la bursa din Milano. Titlurile companiei sunt cu 8,4% mai ieftine anul acesta.

Potrivit estimarilor Organizatiei tarilor Exportatoare de Petrol, consumul zilnic global de petrol va scadea cu 1,37 milioane barili anul acesta. De asemenea, Agentia Internationala pentru Energie (AIE) a prognozat ca cererea de petrol va atinge 83,4 milioane barili/zi in 2009.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri